Afrikaas Albanian Arabic Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese Simplified Chinese Traditional Croatian Czech Danish Dutch Esperanto Estonian Filipino Finnish French Galician German
Greek Haitian Creole Hausa Hebrew Hindi Hungarian Icelandia Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latin Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Papiamento Pashto
Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
 

САД за данок за меѓунk

САД даночните закони се многу сложени и тешки. Живеат, работат или инвестираат во странска земја прави работите уште покомплицирани.

Целта на У. С. даночна Интернационал е да:

Да им помогне на поединци и фирми кои се соочуваат со комплексноста на живеење, работа или инвестиции во странство.

За да се разбере и да ги искористат овие закони со цел да се плати барем износот на данокот е можно.

Некои примери на овие димензии се:

Пријавување на странски банки и инвестициски сметки. Работа за американската компанија со филијали во странство. Работи за странска компанија. Се само-вработен во една странска земја. Почнувајќи вашиот сопствен бизнис и користење на корпоративниот законите на странска држава. Инвестирање во странска корпорација и стане 10% или повеќе акции сопственикот. Ставањето на вашите лични средства во странска корпорација. Граѓаните на САД на животните и / или Инвестирање во странство

Или живеење и работа во странство не можете порака од вашиот одговорност кон САД Internal Revenue Service.

Факт е може да се зголеми одговорноста, која ако не се исполнети, би можело да доведе сте во Pandoraâ кутија на неволја.

Не мисли дека само од страна на живеење, работење, или инвестираат во земја надвор од Соединетите Држави да се заштитени од силна рака на САД Internal Revenue Service.

Многу е лесно да се убеди себе си со слушање на пријателски совет од некој долго време expats дека не треба да се однесуваат со вас на IRS. Тие би можеле да ви кажам не постои начин на IRS може да направите нешто за да вие додека сте живи овде. Тие би можеле да ви кажам дека тие се живее тука долго време и имале никакви проблеми. Тие би можеле да запрашаме како на IRS да ви ревизија од надвор од САД

Дали тие ќе испрати ревизор тука само за тебе?

Некои од ова може да биде точно, но само на една точка. За почетниците на IRS може да го направи она што се нарекува-пошта на ревизија. Второ, без оглед колку е мал може да се чувствуваат вашиот приход е, пазете се.

На IRS внимателно да ги избира своите ревизии за да го поставите примери за други, не само за износот на пари мислат дека можат да ги добијат. Додека сте надвор од САД е малку тешко за даночните служби да направат многу на нешто за вас, ако сите на вашиот имот и членови на семејството, исто така, се надвор од САД

Проблемот се јавува кога ќе се врати во САД за трајна или привремена основа. Вие би можеле да бидат соочени со одговарањето на многу тешки прашања, да плаќаат повеќе казни, и не е дозволено да се вратат во својата странска земја на живеење.

Живеат и работат надвор од САД може да биде големо искуство за сите инволвирани. Сепак, мора да биде свесен, а ги следат правилата на американската влада. За да направите најдоброто од вашето време живее во странство е добра идеја да се добро информирани, и да избегнуваат да бидат изненадени од долгата рака на Internal Revenue Service. Користете ги правилата на предност.

Работа во странство

Живеење, работење и инвестирање во една странска земја не има даночни предности. Една од најголемите предности и една од најпознатите е неразбран за надворешни Earned Income исклучување.

Со ова исклучување имаш потенцијал да го одземе до $ 82,400.00 заработени од вашиот приход од вашата даночна пријава за секоја година да се квалификува. Најважно е дека исклучувањето е приход за да заработат плата како извор на приходи. Ова е приход добиваш како самовработено лице или како вработен за САД или странска фирма. Ова не вклучува камата, дивиденда или капиталот стекнат доход.

За само вработено лице ова исклучување не вклучува само вработување данок (социјална сигурност). Ако си мажена и ако ви се квалификува брачен другар, тука е и можноста да го исклучи до друг $ 82,400.00 заработени на приход. Thatâ вкупно $ 164,800.00.

Ова не е автоматско исклучување. Првиот услов за исклучување на оваа е тоа дека мора да датотека вашата даночна пријава. На IRS да ви дисквалификува од исклучување само врз основа на тоа дека не сте поднеле даночна пријава. Потоа, за да се работи дури и полошо, дека станува кое подложи на оданочување на приходите и носи со неа казни кои би можеле да еднаква на 100% од оригинална данок.

На BasicsWorking во странство на банкарскиот и инвестиции Започнување на бизнис Насловна исклучување на градење на семејни самоуправа, вработување, социјално осигурување Зошто данокот на датотеката САД даночна Q & A's

Банкарството и другите инвестиции Сметка

Друга нова одговорност имаш за живеење во странска земја е известување на банкарски сметки, кои сте надвор од САД на американското Министерство за финансии.

Ако вкупната вредност на сите странски сметки низ целиот свет надминува $ 10,000.00 (дури и за една минута за еден ден) ќе мора да дадете овие сметки.

Ова исто така вклучува сметки дека имаш власт над потписот и не се директно во сопственост на вас.

Форма не се пренесува каков било данок и е лесен за датотеката, но неуспехот да го сторат тоа не е лесно да се решат. Интерес или дивиденди го добивте за време на годината мора да бидат вклучени на вашиот поединечни даночна пријава. Види У. С. Трезор форма ТД ѓ 90-22,1.

Поради датумот на поднесување е 15 јуни, или кога вашата даночна пријава досие, кое се случи прво.

На BasicsWorking во странство Банкарство и инвестиции Започнување на бизнис Насловна исклучување на градење на семејни самоуправа, вработување, социјално осигурување Зошто данокот на датотеката САД даночна Q & A's

Инвестирање во и / или Поседување свој бизнис

Ако инвестира во странска корпорација или започнете бизнис корпорација на свој, има некои предности.

Една од предностите е тоа што ти воопшто не се оданочени на добивка, додека не се ниту на приходите како дивиденда или во форма на плата. Дури тогаш ќе може да го избегне данок на доход, бидејќи на странскиот даночен кредит или странски приход заработи исклучување.

Ако сте офицер, режисер, или повеќе од 10% акции носител на странска корпорација, ќе се бара да приложат дополнителни форми на вашата даночна пријава. На количината на информации кои мора да снабдување на овие форми во зависност од износот на сопственоста во корпорација и со позицијата на компанијата.

Непочитувањето на датотеката го овој образец може да резултира во различни парични казни и казни во стотици илјади долари. Фактот дека компанијата не е правење профит не можете порака од пополнување на овој формулар. Дури и ако имате неактивен корпорација за вашата кола, дома или други средства ќе се бара да поднесат овој образец со вашата даночна пријава.

Во todayâ свет на компјутери и интернет, размената на информации меѓу земјите е вообичаена. САД има размена на информации, договорот со многу земји.

Образец 2848 Моќта на народниот правобранител и Декларацијата на претставник на

ТД форма F 90-22,1 Извештај за надворешни банка и финансиски извештаи

Купување и продавање Твојата Насловна

Ако продавате вашиот странски дома и да ги исполнуваат барањата време, може да се квалификува за $ 250,000 почеток исклучување.

Бидејќи си продавање на вашиот дом, која е во странска држава, би било мудро да се покаже продажбата на вашата даночна пријава и покаже земате на исклученост.

Ова ќе биде многу корисно ако и кога ќе одлучиш да се врати во САД со приходите.

На BasicsWorking во странство Банкарство и инвестиции Започнување на бизнис Насловна исклучување Креирај СЕМЕЈСТВОТО самоуправа за враб&#

BlogspotBuzzDeliciousDiggFacebookFlickrGoogleLinkedinMeneameMyspace
StumbleuponTechnoratiTex FresquiTwuitterViadeoWikioYahoo Bookmarks Outsourcing campaign
Outbound BPO campaign
 
Inbound BPO campaign
Employment opportunities
 


      Customer care   |   Telesales   |   Lead generation   |   Appointment setting
      Surveys / focus group studies   |   Virtual executive assistant   |   Script writing   |   Telemarketing training
      Seminar registering / follow up   |   Direct Mail Follow-up   |   Fundraising   |   Recruiting
      Web design   |   Computer programming   |   Telecommunications   |   Company Information
      Outbound BPO campaign   |   Inbound BPO campaign   |   Employment opportunities   |   Sitemap